Creatieve kracht voor Weert

Stadmaker

stad·ma·ker
(de; m,v; meervoud: stadmakers)
1 vervaardiger van een stad 2 iem. die een stad vormt 3 actief betrokken inwoner van een stad

Sociaal

Gemeente Weert is koplopergemeente op het gebied van cliëntondersteuning en voert in dat kader een groot project uit om de cliëntondersteuning in Weert te verbeteren. Veel inwoners hebben een zorg- of hulpvraag, maar geen idee waar ze het antwoord kunnen vinden. Het grote aanbod van voorzieningen en oplossingen maakt het lastig om de juiste ingang te vinden. Ook voor professionals is het niet altijd makkelijk om het totale aanbod te overzien, vooral als het buiten het eigen vakgebied ligt.

Stadslab0495 heeft de opdracht gekregen te onderzoeken hoe inwoners met een zorg- of hulpvraag op de juiste plek terecht kunnen komen. Dat kunnen we niet alleen.

Daarom slaan we de handen ineen met Collabros, een consultancy gespecialiseerd in het ontwerpen van participatieve processen. Al meer dan 20 jaar helpen zij mensen en organisaties om de kracht van straatcultuur en van de community te ontdekken. Hun passie voor verandering, kennis van co-creatie en community participatie vormen de basis van hun kenmerkende aanpak en gebruik van ‘Design Thinking’.

Op 2 juli organiseerde Collabros een design sprint voor een brede groep stakeholders om tot een oplossing voor ons vraagstuk te komen. Naast diverse stakeholders sloot er ook een aantal ontwerpers aan om de groep te voorzien van extra creatieve denkkracht.

Meer weten over deze Design sprint ‘Cliëntondersteuning’? Klik dan hier voor een terugblik.

Stadmaker

stad·ma·ker
(de; m,v; meervoud: stadmakers)
1 vervaardiger van een stad 2 iem. die een stad vormt 3 actief betrokken inwoner van een stad