Creatieve kracht voor Weert

Stadmaker

stad·ma·ker
(de; m,v; meervoud: stadmakers)
1 vervaardiger van een stad 2 iem. die een stad vormt 3 actief betrokken inwoner van een stad

Stadshart

De leegstand in de binnenstad. Een veelbesproken onderwerp en voor ons Weertenaren een doorn in het oog. Maar ja: wat kunnen we doen?

De realiteit is hard. We shoppen steeds meer online én Weert ligt tussen twee grote winkelsteden in.

We kunnen de vraag echter ook anders stellen: moet de binnenstad vooral een winkelcentrum zijn? Zijn er nog andere mogelijkheden om een stadshart in te vullen die ook nog eens toekomstbestendig zijn? Kunnen we Weert op een andere manier aantrekkelijker maken?

Één mogelijk uitgangspunt is dat de millennial generatie liever geld uitgeeft aan ervaringen dan aan spullen. Wat kunnen we de bezoeker laten ervaren?

Stadslab0495 heeft besloten de binnenstad niet langer te zien als een winkelcentrum, maar als het hart van onze gemeente.

Doe je mee? In dit dossier lees je terug wat we tot dusver hebben gedaan. Daarnaast houden we je op de hoogte van andere ontwikkelingen in de binnenstad.

____Interessante links

Millennials prefer experiences to things

____Creatieve meet-up 21 mei

____Natuurinclusief Weert

Vergroening stationsstraat

____Streetwise

In januari 2020 is Streetwise gestart met het versterken van het kernwinkelgebied. Zij begeleiden ondernemers bij het openen van een nieuwe zaak in Weert. Ze richten zich op ondernemingen met vernieuwende aspecten in plaats van op traditionele winkels en horecagelegenheden. Stadslab0495 vult Streetwise aan, door zich juist op de aanloopstraten te richten.

Stadmaker

stad·ma·ker
(de; m,v; meervoud: stadmakers)
1 vervaardiger van een stad 2 iem. die een stad vormt 3 actief betrokken inwoner van een stad